Letni sernik z brzoskwiniami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

223 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

2 łyżki

40 dekagramów

10 dekagramów

masa serowa:

1 kilogram

6 sztuk

20 dekagramów

2 opakowania

3 szklanki

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze składników zagnieść ciasto i wyłożyć na wysmarowana blachę.

Krok 2

Żółtka utrzeć z cukrem, dołożyć olej, cukier waniliowy, dokładać po łyżce sera i ucierać mikserem.

Krok 3

Budynie rozpuścić w 3 szklankach mleka i to wlać do masy serowej, wymieszać (może być łyżką) i wylać na ciasto.

Krok 4

Do ciasta można wmieszać drobinki galaretki lub brzoskwiń.

Krok 5

Piec około 50 minut.

Krok 6

Na wystudzone ciasto układamy kawałeczki obranych brzoskwiń i zalewamy tężejąca galaretką. Smacznego !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letni sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letni sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letni sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letni sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letni sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letni sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letni sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej