Letnie babeczki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

49

1 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3.5 szklanki

1 sztuka

6 sztuk

0.75 szklanki

1.5 łyżki

krem:

0.5 litra

5 łyżek

wierzch:

0.5 opakowania

0.5 opakowania

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesianą przez sito mąkę posiekać z Kasią, dodać żółtka, cukier puder, kwaśną śmietanę i zagnieść ciasto. Foremki wysmarować Kasią i wysypać bułką tartą.

Krok 2

Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm.

Krok 3

Foremkami wykrawać z ciasta babeczki i dokładnie wyklejać nim ich wnętrze. Babeczki wstawiać do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 ⁰C i piec 30 minut w tej temperaturze.

Krok 4

Po wystudzeniu babeczki wykładać z foremek, odwracając je do góry dnem.

Krok 5

Śmietanę kremową mocno schłodzić (ale nie zamrozić). Wlać do wysokiego naczynia i ubijać ją na najwyższych obrotach. Po minucie ubijania dodać do niej cukier puder i ubijać jeszcze, aż do uzyskania konsystencji kremu. Gotowym kremem wypełniać babeczki, dowolnie je nim dekorując.

Krok 6

Galaretki osobno rozpuścić w połowie wrzącej wody przewidzianej na opakowaniu i ostudzić.

Krok 7

Gdy stężeją, pokroić je na drobne kawałeczki i dowolnie ozdabiać owocami.

Krok 8

Schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnie babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnie babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnie babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnie babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnie babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnie babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnie babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej