Makaron Lo mein z wołowiną i kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

84 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stek pokrój prostopadle do włókien mięśniowych na cienkie paski. Wymieszaj razem sok z limonki, sos sojowy, miód, Bulionetkę wołową Knorr i 100 ml ciepłej wody. Marynatę połącz z mięsem i pozostaw do zamarynowania na co najmniej 10 minut.

Krok 2

Pokrój marchewki i słodką paprykę. Czosnek drobno posiekaj. Poszatkuj kapustę. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź. Rozgrzej 2 łyżki margaryny i smaż na niej warzywa przez około 5 minut. Nie mieszaj. Przełóż na talerz.

Krok 3

Umieść mięso na patelni i smaż przez około 3 minuty. Dodaj warzywa i makaron. Wymieszaj wszystko dobrze razem i smaż jeszcze przez 5 minut. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie Lo mein można przyrządzić, używając dowolnych warzyw. Spróbuj użyć cukinii, szpinaku albo czerwonej lub zielonej kapusty.

1

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Indyka

    Katarzyna Indyka, 19.08.2019

    Hmmm... lubię kombinować z przepisami na tej aplikacji i faktycznie większość mi smakowała lecz tym razem smak zdecydowanie tutaj to nie moja bajka. W przepisie marynowane mięso ma siedzieć min 10 minut. U mnie marynowalo się trochę dłużej i smak limonki przeszedł bardzo mocno. W przepisie nie dodajemy żadnej soli, nic ... trochę bez smaku. smaku

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron Lo mein z wołowiną i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron Lo mein z wołowiną i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron Lo mein z wołowiną i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron Lo mein z wołowiną i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron Lo mein z wołowiną i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron Lo mein z wołowiną i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron Lo mein z wołowiną i kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron Lo mein z wołowiną i kapustąMakaron Lo mein z wołowiną i kapustą

Lubisz kuchnię azjatycką, ale tamtejsze potrawy wydają ci się zbyt skomplikowane, żeby przyrządzić je w domu? Nic bardziej mylnego! Zrób makaron Lo Mein z wołowiną oraz kapustą i przekonaj się, jak proste i pyszne jest to danie. Makaron Lo Mein to mieszanka makaronu oraz wołowiny z dodatkiem warzyw. W tym przepisie główną rolę pełnią takie jarzyny, takie jak papryka, kapusta, marchewka i czosnek, ale tak naprawdę możesz użyć tych warzyw, które akurat masz w kuchni (np. cukinii, cebuli, zielnego groszku etc.). Aby uczynić smak dania bardziej pikantnym, dodaj do potrawy trochę papryczki chili. Makaron Lo Mein sprawdzi się na każdą okazję, jest doskonały jako szybki obiad czy kolacja, może być również idealnym rozwiązaniem, jeśli chcesz ugotować coś prostego, ale ciekawego, czym zaskoczysz zaproszonych gości. Makaron podawaj od razu po przygotowaniu, gdyż najlepiej smakuje na ciepło. Do jedzenia możesz użyć pałeczek.