Mazureczek czekoladowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

88

50 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

7 sztuk

80 gramów

100 gramów

160 gramów

80 gramów

1 puszka

polewa:

100 gramów

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię i czekoladę rozpuścić na ogniu, dodać cukier i dobrze wymieszać.

Krok 2

Białka ubić na pianę, połowę piany wymieszać z ostudzoną masą, potem domieszać z mąką, w końcu dać resztę piany.

Krok 3

Lekko wymieszać, nałożyć na natartą Kasią formę (nie grubiej niż 2 cm).

Krok 4

Piec w niezbyt gorącym piecu.

Krok 5

Po ostudzeniu posmarować grubo rozgrzaną konfiturą i polać polewą czekoladową.

Krok 6

Polewę przygotowuje się z podanych wyżej składników i gotuje się mieszając 4 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazureczek czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazureczek czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazureczek czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazureczek czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazureczek czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazureczek czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazureczek czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny burger wołowy
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej