Mazurek kokosowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

135

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

20 dekagramów

5 dekagramów

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

10 dekagramów

1 szczypta

masa kokosowa:

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.25 sztuki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na ciasto utrzeć Kasię z cukrem, jajkiem i żółtkami.

Krok 2

Wymieszać z migdałami, mąką i szczyptą soli.

Krok 3

Połowę przełożyć na wyłożoną pergaminem blachę, formując prostokąt grubości 0,5 cm.

Krok 4

Resztę ciasta wycisnąć szprycką wężykiem wzdłuż brzegów mazurka.

Krok 5

Chłodzić 3 godziny.

Krok 6

Piec 12 min. w 200 st. C.

Krok 7

Śmietanę, cukier i Kasię zagotować.

Krok 8

Mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje.

Krok 9

Wymieszać z wiórkami i rozłożyć na spodzie.

Krok 10

Udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mazurek mega cytrynowy
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej