Meksykańskie burittos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie burittos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

heart
1091 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

831 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1525 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Następie dodaj mięso mielone. Całość smaż, aż mięso będzie zupełnie suche.

Meksykańskie burittos  - Krok 1

Krok 2

Dodaj przepłukaną w zimnej wodzie fasolę.

Meksykańskie burittos  - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj w zimnej wodzie według proporcji podanych na opakowaniu. Zalej nim mięso. Całość duś pod przykryciem około 4 minut.

Meksykańskie burittos  - Krok 3

Krok 4

Opakowanie tortilli nakłuj nożem w kilku miejscach i podgrzej przez około 30 sekund w mikrofali. Opakowanie otwórz, placki przekrój na pół. Każdą połówkę zawiń, tworząc kieszonkę. Tortille napełnij farszem i serem. Danie możesz wzbogacić, podając je z kwaśną śmietaną i posiekaną kolendrą.

Meksykańskie burittos  - Krok 4
10

Opinie o przepisie

  • Burito

    Burito , 01.08.2024

    Burito wydawało mi się że jest z ryzem

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Kucharz z Polski

    Kucharz z Polski , 12.12.2023

    bardzo dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ziomulec

    Ziomulec , 03.10.2021

    Polecam dodac papryke czerwona i zolta, wsmienite!:D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur

    Artur , 14.06.2021

    TAK Nie można zapomnieć o świeżej kolendrze! Must have ! A zamiast zwykłej fasoli dodaję mieszankę fasoli i kukurydzy Bonduelle

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dawid  Kret

    Dawid Kret , 05.08.2019

    polecam dodać kukurydzę i mielone chilli. Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Nameczyc

    Bartosz Nameczyc , 26.08.2018

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marilyn Manson

    Marilyn Manson , 13.11.2017

    Paczka Chili knor jest na 300g mięsa a nie na 500. Na drugi raz dam 2 paczki plus kukurydza i papryka. po dodaniu chili zgodnie z opakowaniem musiałem nie 4 min. dusić tylko 15 min odparować wodę. sugeruję też rozrobić chili w mniejszej ilości wody niż piszą na opakowaniu. pozatym pycha :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał  Gontarz

    Michał Gontarz , 22.03.2017

    Pyszne. Tak samo się robi jak zwykle chilli con carne. Dla urozmaicenia polecam dodać kukurydzę i papryczkę chilli. Placki najlepsze są grillowane na patelni lub grillu elektrycznym. Ser lepiej dodać corregio lub podobny - lepsze będzie w smaku!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • anja grabowska

    anja grabowska , 15.01.2017

    rewelacja!! niebo w .... no wiecie...ha ha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie burittos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krówka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie burittos Meksykańskie burittos

W garnku na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Następie dodaj mięso mielone. Całość smaż, aż mięso będzie zupełnie suche.