Meksykańskie chilli con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie chilli con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

771 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

191 osób wydrukowało

Pobierz pdf

333 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

120 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso i smaż mieszając, aby nie powstały grudki.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 1

Krok 2

Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Dodaj do mięsa.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 5 minut.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 3

Krok 4

Gotowe chilli con carne przelej do miseczki. Na wierzchu powbijaj kilka chipsów nachos i całość posyp startym serem.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiego chilli możesz również dodać świeżą natkę kolendry.

1

Opinie o przepisie

  • Adam Szach

    Adam Szach , 20.11.2017

    Bardzo Łatwe i BARDZO DOBRE!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej