Meksykańskie chilli con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie chilli con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

752 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

325 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

120 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso i smaż mieszając, aby nie powstały grudki.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 1

Krok 2

Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Dodaj do mięsa.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 5 minut.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 3

Krok 4

Gotowe chilli con carne przelej do miseczki. Na wierzchu powbijaj kilka chipsów nachos i całość posyp startym serem.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiego chilli możesz również dodać świeżą natkę kolendry.

1

Opinie o przepisie

  • Adam Szach

    Adam Szach , 20.11.2017

    Bardzo Łatwe i BARDZO DOBRE!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej