Meksykańskie chilli con carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie chilli con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

779 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

342 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

120 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso i smaż mieszając, aby nie powstały grudki.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 1

Krok 2

Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Dodaj do mięsa.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 5 minut.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 3

Krok 4

Gotowe chilli con carne przelej do miseczki. Na wierzchu powbijaj kilka chipsów nachos i całość posyp startym serem.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiego chilli możesz również dodać świeżą natkę kolendry.

1

Opinie o przepisie

  • Adam Szach

    Adam Szach , 20.11.2017

    Bardzo Łatwe i BARDZO DOBRE!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie chilli con carne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej