Meksykańskie chilli con carne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

678 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

181 osób wydrukowało

Pobierz pdf

307 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

120 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso i smaż mieszając, aby nie powstały grudki.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 1

Krok 2

Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Dodaj do mięsa.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 5 minut.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 3

Krok 4

Gotowe chilli con carne przelej do miseczki. Na wierzchu powbijaj kilka chipsów nachos i całość posyp startym serem.

Meksykańskie chilli con carne - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiego chilli możesz również dodać świeżą natkę kolendry.

1

Opinie o przepisie

  • Adam Szach

    Adam Szach

    Bardzo Łatwe i BARDZO DOBRE!

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej