Składniki
300 gramów
1 opakowanie
120 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso i smaż mieszając, aby nie powstały grudki.
Krok 2
Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Dodaj do mięsa.
Krok 3
Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 5 minut.
Krok 4
Gotowe chilli con carne przelej do miseczki. Na wierzchu powbijaj kilka chipsów nachos i całość posyp startym serem.
Dobra rada:
Do takiego chilli możesz również dodać świeżą natkę kolendry.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej