Milky Way jak prawdziwy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 opakowania

250 gramów

250 gramów

0.2 opakowania

masa:

1 szklanka

5 sztuk

2 łyżki

2 szklanki

4 łyżki

przełożenie:

1 opakowanie

poncz:

150 mililitrów

polewa:

2 opakowania

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Kasię stopić, letnią wymieszać z orzechami i herbatnikami oraz kilkoma kroplami aromatu śmietankowego. Wyłożyć dno tortownicy, dobrze docisnąć i wstawić do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Masa: Mleko zagotować. Do połowy dodać pokrojone batoniki Milky Way i podgrzewać do rozpuszczenia.

Krok 3

W drugiej połowie gorącego mleka rozpuścić żelatynę. Przestudzić.

Krok 4

Połączyć ją ze śmietaną kremówką ubitą z cukrem pudrem. Wymieszać z masą batonikową. Krem wyłożyć na placek. Schłodzić w lodówce.

Krok 5

Biszkopty nasączyć w kawie i ułożyć na masie. Czekoladę rozpuścić z mlekiem. Wylać na biszkopty.

Krok 6

Wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Milky Way jak prawdziwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Milky Way jak prawdziwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Milky Way jak prawdziwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Milky Way jak prawdziwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Milky Way jak prawdziwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Milky Way jak prawdziwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Milky Way jak prawdziwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej