Murzynek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

0.5 szklanki

2 szklanki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, mleko, cukier, kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia.

Krok 2

Odlać pół szklanki na polewę.

Krok 3

Po wystudzeniu dodać mąkę, proszek, żółtka i przyprawy.

Krok 4

Wymieszać i dodać ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać.

Krok 5

Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (tortownica o średnicy 24 cm) i piec w temperaturze 175 stopni C przez 60 minut (maksymalnie do 70 minut).

Krok 6

Polać polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Linzer
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej