Murzynek z konfiturą wiśniową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

300 gramów

300 gramów

0.25 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnuszka przekładamy Kasię, wlewamy mleko i wsypujemy cukier oraz kakao.

Krok 2

Podgrzewamy do momentu zagotowania i odstawiamy do wystudzenia.

Krok 3

Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do wystudzonej masy, mieszamy.

Krok 4

Następnie dodajemy żółtka, konfiturę i ubitą na sztywno pianę z białek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Krok 5

Ciasto przekładamy do formy (u mnie tortownica o śr. 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 6

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C i pieczemy ok. godziny do tzw. suchego patyczka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Murzynek z konfiturą wiśniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Murzynek z konfiturą wiśniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Murzynek z konfiturą wiśniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Murzynek z konfiturą wiśniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Murzynek z konfiturą wiśniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Murzynek z konfiturą wiśniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Murzynek z konfiturą wiśniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
American cheesecake
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

trudne

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej