murzynek z masą serową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

0.75 szklanki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

masa serowa:

1 szklanka

0.75 szklanki

1 kilogram

200 gramów

4 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

dodatkowo:

1 opakowanie

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zmiksować, wylać na blachę i piec ok. godz. w temp. 170 st. C.

Krok 2

Do sera dodać Kasię, cukier, żółtka, aromat, mleko rozrobione z budyniem i gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje i stanie się lejący.

Krok 3

Galaretki rozpuścić w połowie wody podanej w przepisie.

Krok 4

Wystudzone ciasto przekroić na pół i smarować ciepłą masą serową.

Krok 5

Biszkopty moczymy w zimnej galaretce, układamy na gęstniejącej masie serowej i przykrywamy drugim płatem ciasta.

Krok 6

Dekorujemy według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • murzynek z masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • murzynek z masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • murzynek z masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • murzynek z masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • murzynek z masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • murzynek z masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • murzynek z masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej