Murzynek z serem (Łaciata krówka)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

18 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

3 łyżki

0.5 szklanki

3 sztuki

2 szklanki

1.5 łyżeczki

masa serowa:

0.7 kilograma

0.5 opakowania

3 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Kasię, cukier, kakao i wodę umieścić w garnku, rozpuścić i gotować przez 3 min.

Krok 2

Po zagotowaniu dodać 3 żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i dobrze wymieszać.

Krok 3

Na koniec dodać ubitą pianę z białek i wymieszać delikatnie z masą.

Krok 4

Masa serowa: Ser zmielić przez maszynkę, dodać rozpuszczoną margarynę, cukier i cukier waniliowy.

Krok 5

Na końcu dodać budyń lub mąkę ziemniaczaną i ubitą pianę z białek.

Krok 6

Wszystko wymieszać delikatnie łyżką.

Krok 7

Ciasto ciemne wlać do obsypanej mąką formy, na wierzchu układać łyżką ciasto serowe tak, aby powstały białe łaty.

Krok 8

Piec ciasto przez około 40 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Murzynek z serem (Łaciata krówka) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Murzynek z serem (Łaciata krówka) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Murzynek z serem (Łaciata krówka) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Murzynek z serem (Łaciata krówka) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Murzynek z serem (Łaciata krówka) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Murzynek z serem (Łaciata krówka) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Murzynek z serem (Łaciata krówka) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej