Najłatwiejszy owocowy letni serniczek

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.5 kilograma

1 szklanka

2 sztuki

3 łyżeczki

masa serowa:

1 kilogram

1.5 szklanki

1 opakowanie

3 sztuki

1.5 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

1

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis na ciasto: Roztopioną Kasię ostudzić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Zagniatać ciasto do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. 

Krok 2

Blaszkę do pieczenia okrągłą wyłożyć folią aluminiową i posmarować Kasią. Na tak przygotowanej blaszce rozgnieść równomiernie ciasto.

Krok 3

Piec około 30 min - 180 stopni C.

Krok 4

Przepis na masę: Do garnka wrzucić Kasię, ser, cukier, jajka, wanilię i olejek. Zagotować, cały czas mieszając, aby nic nie przywarło do dna garnka.

Krok 5

Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mlekiem i wlać szybko, mieszając do zagotowanej masy. Cały czas mieszając ponownie zagotować.

Krok 6

Następnie gorącą masę serową wylać na upieczony placek.

Krok 7

Gdy ostygnie, poukładać na nim owoce tak, by każdy kawałek miał inne owoce.

Krok 8

Polać galaretką. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Najłatwiejszy owocowy letni serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Najłatwiejszy owocowy letni serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Najłatwiejszy owocowy letni serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Najłatwiejszy owocowy letni serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Najłatwiejszy owocowy letni serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Najłatwiejszy owocowy letni serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Najłatwiejszy owocowy letni serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej