Pączki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

50 gramów

250 mililitrów

6 sztuk

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

125 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i mąki w połowie szklanki letniego mleka.

Krok 2

Odstawić do wyrośnięcia.

Krok 3

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać pozostałe składniki, rozczyn drożdżowy oraz roztopioną margarynę.

Krok 4

Pozostawić ciasto do wyrośnięcia.

Krok 5

Ciasto rozwałkować na grubość 2 cm, wycinać szklanką krążki.

Krok 6

Na każdy nakładać marmoladę i formować kuleczki (pączki).

Krok 7

W rondlu z rozgrzanym olejem smażyć pączki do zarumienienia.

Krok 8

Osuszać na papierowym ręczniku.

Krok 9

Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Owocowy Raj
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej