Piegusek z kremem Cappucino

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

0.75 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

krem:

0.5 litra

1 opakowanie

6 sztuk

4 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO: białka ubić z cukrem, dodać resztę składników, wymieszać i upiec.

Krok 2

KREM: z 1/2 l mleka odlać 1/4 szkl.- resztę zagotować, rozpuścić kawę w 1/2 szkl. wody, żółtka ubić z cukrem, wymieszać 1/4 mleka z mąką ziemniaczaną.

Krok 3

Po przygotowaniu w/w składników wszystko razem połączyć, wlać na gotujące mleko, mieszać aż zgęstnieje.

Krok 4

Wystudzić, dodać Kasię i ubić mikserem.

Krok 5

Ciasto przekroić na pół, wyłożyć masę (zostawić odrobinę na wierzch). Przykryć drugą częścią ciasta.

Krok 6

Posmarować odrobiną masy, na masę wyłożyć biszkopty maczane w alkoholu, polać polewą. SMACZNEGO!!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piegusek z kremem Cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piegusek z kremem Cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piegusek z kremem Cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piegusek z kremem Cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piegusek z kremem Cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piegusek z kremem Cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piegusek z kremem Cappucino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Czekoladowe cudo
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej