Piernikowe choinki

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

50 dekagramów

50 dekagramów

2 łyżeczki

4 sztuki

50 dekagramów

1 opakowanie

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miód, Kasię i cukier podgrzać, cały czas mieszając, aż składniki się połączą.

Krok 2

Lekko ostudzić, dodać czekoladę i powoli rozpuścić ją w masie.

Krok 3

Następnie dodać orzechy, przyprawy i jajka.

Krok 4

Wymieszać.

Krok 5

Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.

Krok 6

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.

Krok 7

Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni C.

Krok 8

Z zimnego ciasta wycinać gwiazdki różnej wielkości.

Krok 9

Sklejać je podgrzaną konfiturą morelową, formując choinkę. Udekorować lukrem. Porcja - 240 kcal. Czas przygotowania: 60 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernikowe choinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernikowe choinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernikowe choinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernikowe choinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernikowe choinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernikowe choinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernikowe choinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

Zobacz również