Placki ziemniaczane z jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

3 sztuki

4 łyżki

3 sztuki

5 dekagramów

1 łyżka

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać i umyć. Gotować ok. 20-30 min. w osolonej wodzie. Odcedzić.

Krok 2

Przepuścić przez maszynkę lub przecinać przez praskę. Wymieszać z ciepłym mlekiem. Ostudzić.

Krok 3

Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tartce o małych oczkach. Rodzynki przelać wrzątkiem, osączyć.

Krok 4

Wymieszać z puree, jabłkami, jajkami i mąką.

Krok 5

Porcje ciasta kłaść łyżką na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano około 2-3 min. z każdej strony.

Krok 6

Przed podaniem obficie posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej