Puszyste bezy z czekoladą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 opakowania

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z odrobiną soli na sztywno, ciągle ubijając dosypywać cukier aż powstanie gładka, sztywna masa.

Krok 2

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nałożyć łyżką lub przy pomocy rękawa cukierniczego bezy.

Krok 3

Piec 40 miut w 140 st.

Krok 4

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z KASIĄ i mlekiem, polać bezy i zostawić do przestygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste bezy z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste bezy z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste bezy z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste bezy z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste bezy z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste bezy z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste bezy z czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej