Pyszne pączki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

10 dekagramów

4 sztuki

5 dekagramów

3 łyżki

0.5 litra

1 łyżka

1 szczypta

1 litr

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozrobić z cukrem, odrobiną mleka i łyżką mąki. Odstawić do wyrośnięcia.

Krok 2

Mleko podgrzać z Kasią.

Krok 3

Do mąki dodać spirytus, roztrzepane jajka, szczyptę soli, rozczyn drożdżowy oraz mleko, ale nie gorące.

Krok 4

Wszystko razem dobrze wrobić tak, żeby ciasto odchodziło od ręki.

Krok 5

Wyłożyć na stolnicę, lekko rozwałkować i wykrawać szklanką bądź literatką kółka. W środek nakładać ulubioną marmoladę, odłożyć do wyrośnięcia.

Krok 6

Gdy pączki już wyrosną, smażyć na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ratatouille
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej