PYSZNY JABŁECZNIK

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżeczki

6 sztuk

1 opakowanie

1 kilogram

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami, Kasią i proszkiem do pieczenia zagnieść.

Krok 2

Z 6 białek z 1 szklanką cukru ubić pianę, dodać 1 kisiel.

Krok 3

Jabłka obrać, pokroić i udusić w garnku.

Krok 4

Małą kulkę ciasta zostawić.

Krok 5

Włożyć ciasto na blachę, na to jabłka uduszone i gorące, następnie pianę i na wierzch resztę ciasta zetrzeć na tarce.

Krok 6

Piec w temperaturze 180 - 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PYSZNY JABŁECZNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PYSZNY JABŁECZNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PYSZNY JABŁECZNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PYSZNY JABŁECZNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PYSZNY JABŁECZNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PYSZNY JABŁECZNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PYSZNY JABŁECZNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej