Rafaello na krakersach

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

17

67 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

326 osób wydrukowało

Pobierz pdf

340 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

0.75 szklanki

1 opakowanie

0.5 litra

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru i cukrem wanilinowym. Dodać 1/2 szklanki mleka, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną i zmiksować na jednolitą masę.

Krok 2

Pozostałe mleko zagotować z resztą cukru. Na wrzące mleko wlać przygotowaną wcześniej masę. Mieszać całość aż do uzyskania konsystencji gęstego budyniu. Pozostawić do ostygnięcia. Miękką Kasię utrzeć. Ciągle miksując, stopniowo dodawać masę budyniową. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i jeszcze raz użyć miksera.

Krok 3

Średnią formę wyłożyć krakersami i przykryć je 1/3 masy. Ponownie rozłożyć krakersy, przykryć je 1/3 masy, znów ułożyć krakersy i wyłożyć pozostałą część masy. Wierzch posypać płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi. Odstawić na noc do lodówki. Ja zużyłam tylko jedną paczkę przy keksówce 15x26 cm. w przypadku większej blachy potrzebne będzie drugie opakowanie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rafaello na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rafaello na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rafaello na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rafaello na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rafaello na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rafaello na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rafaello na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pijany kokos
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej