Red velvet cupcakes

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

250 gramów

2 łyżki

2 łyżeczki

0.5 opakowania

200 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

175 mililitrów

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ustaw piekarnik na temperaturę 180 stopni C.

Krok 2

W misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz proszek do pieczenia.

Krok 3

W kolejnej misce wymieszaj wymieszaj cukier, margarynę Kasię, ekstrakt waniliowy oraz barwnik.

Krok 4

Do miseczki z barwnikiem dodaj wcześniej roztrzepane jajka.

Krok 5

Następnie wymieszaj wszystkie składniki razem.

Krok 6

Wylej do papilotek i piecz przez 20-25 minut. Po ostygnięciu udekorować kremem maślanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Red velvet cupcakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Red velvet cupcakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Red velvet cupcakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Red velvet cupcakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Red velvet cupcakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Red velvet cupcakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Red velvet cupcakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pijany kokos
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej