ROGALIKI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1890

52 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

4 szklanki

5 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

0.3 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ok. 30 sztuk rogalików:

Krok 2

Mąkę wsypać do miski. Dodać cukier, jajka, rozpuszczoną i wystudzoną Kasia, śmietanę, sól i rozpuszczone w mleku drożdże. Wyrobić. Podzielić na części.

Krok 3

Rozwałkować ciasto, wykrawać trójkąty.

Krok 4

Na każdy trójkąt nałożyć łyżeczkę dżemu, formować rogaliki.

Krok 5

Układać na blasze.

Krok 6

Posmarować rozmąconym białkiem. Piec na złoto w 150*C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ROGALIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ROGALIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ROGALIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ROGALIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ROGALIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ROGALIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ROGALIKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej