Rogaliki drożdżowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

38 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

20 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże zasypać cukrem, odstawić do ciepłego miejsca. Razem wszystko wyrobić. Podzielić na 5 placków. Wykrawać rogaliki. Nadziewać: budyniem, kremem orzechowym, jabłkami, kostkami czekolady, marmoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej