Rogaliki drożdżowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

38 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

3 łyżki

20 dekagramów

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże zasypać cukrem, odstawić do ciepłego miejsca. Razem wszystko wyrobić. Podzielić na 5 placków. Wykrawać rogaliki. Nadziewać: budyniem, kremem orzechowym, jabłkami, kostkami czekolady, marmoladą.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej