Rozgrzewający gulasz warzywny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

278 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

401 osób wydrukowało

Pobierz pdf

431 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

3 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

1 pęczek

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku na rozgrzanej Ramie podsmaż cynamon i goździki. Smaż je chwilę, następnie dodaj pokrojone w grubą kostkę cebulę, posiekany czosnek i chilli. Gdy cebula się zeszkli dodaj kmin rzymski i curry. Przyprawy smaż za zaczną przywierać do dna garnka.

Rozgrzewający gulasz warzywny - Krok 1

Krok 2

Dodaj wtedy pomidory z puszki, mleko kokosowe oraz Knorr Naturalnie smaczne - nada on potrawie odpowiedniej konsystencji oraz poprawi smak potrawy.

Rozgrzewający gulasz warzywny - Krok 2

Krok 3

Do powstałego sosu dodaj pozostałe warzywa: fasolkę szparagową, ciecierzyce, różyczki brokuły lub kalafiora, marchew, mrożony zielony groszek i starty imbir. Całość gotuj jeszcze około 10 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Rozgrzewający gulasz warzywny - Krok 3

Krok 4

Kaszę ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Warzywny gulasz podawaj z kaszą i jogurtem posypany obficie posiekaną natką kolendry.

Rozgrzewający gulasz warzywny - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zwróć uwagę na fakt iż niektóre warzywa gotują się krócej niż pozostałe. Np. zielony groszek wystarczy gotować tylko 2 -3 minuty.

4

Opinie o przepisie

  • Bolo Bolobolo

    Bolo Bolobolo

    Mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Sidowska

    Monika Sidowska

    też lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Rainer

    Kasia Rainer

    Dziękuję Wam, stronka jest świetna:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Figurski

    Marian Figurski

    ktoś robi przeglądy?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewający gulasz warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewający gulasz warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewający gulasz warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewający gulasz warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewający gulasz warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewający gulasz warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewający gulasz warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej