Gulasz z warzywami i kaszą - przepis prosty | Przepisy.pl pixel

Gulasz z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
397 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

405 osób wydrukowało

Pobierz pdf

595 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

200 gramów

200 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Gulasz z warzywami - Krok 1

Krok 2

Mięso pokrój w grubą kostkę (3 x 3 cm). Podsmaż na gorącym oleju, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę marchew.

Gulasz z warzywami - Krok 2

Krok 3

Wlej dwie szklanki zimnej wody (400 ml), dodaj Fix i dobrze wymieszaj. Duś na małym ogniu przez około 90 min, w zależności od rodzaju mięsa.

Gulasz z warzywami - Krok 3

Krok 4

Gdy mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje, dodaj zieloną fasolkę i groszek. Gotuj jeszcze 5 min. Gotowy gulasz podawaj z ugotowaną kaszą.

Gulasz z warzywami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

1

Opinie o przepisie

  • Ewa Droździel

    Ewa Droździel , 13.11.2020

    Przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z warzywamiGulasz z warzywami

Jednogarnkowce do boju! Gulasz z warzywami - wystąp! Kiedy z braku czasu grunt pali się nam pod nogami, gulasz warzywny może okazać się naszą najlepszą bronią. Szybko, prosto i bez… zbędnej góry naczyń! Co więcej, warzywny gulasz pomoże nam jeszcze w innej walce – o obecność warzyw w codziennej diecie, także naszych milusińskich. A do arsenału jego zalet dodać trzeba, że nic tak dobrze nam nie zrobi podczas chłodnych dni jak jeszcze parujący, pachnący warzywami i przyprawami gulasz.

Dla kogo? Gulasz z warzywami zachwyci wielbicieli mięsnych potrawek z dodatkiem warzyw. Z radością będą go też witać w kuchni wszyscy poszukujący… pomysłu na rodzinny obiad z produktów, które już nie mogą się doczekać na swoją kolej.

Na jaką okazję? Na rodzinny obiad – w poniedziałek, ale potem też we wtorek, może jeszcze w środę – bo warzywny gulasz kolejnego dnia będzie smakować jeszcze wyborniej!

Dla urozmaicenia: Chcesz poczuć się jak w na Węgrzech, w ojczyźnie gulaszów? Nie oszczędzaj na papryce! Dzięki tej ostrej, danie rozgrzeje cię do czerwoności.

Czy wiesz, że? Będąc na Węgrzech, zamiast słowa „gulasz” szukaj w menu „pörkölt”. Oznacza ono „przypieczony, przyrumieniony”.

To ten dzień – dziś podaj na stół pyszny gulasz z warzywami! Do dzieła!