
Składniki
1 opakowanie
500 gramów
200 gramów
200 gramów
100 gramów
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2
Mięso pokrój w grubą kostkę (3 x 3 cm). Podsmaż na gorącym oleju, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę marchew.

Krok 3
Wlej dwie szklanki zimnej wody (400 ml), dodaj Fix i dobrze wymieszaj. Duś na małym ogniu przez około 90 min, w zależności od rodzaju mięsa.

Krok 4
Gdy mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje, dodaj zieloną fasolkę i groszek. Gotuj jeszcze 5 min. Gotowy gulasz podawaj z ugotowaną kaszą.


Dobra rada:
Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z warzywami
Jednogarnkowce do boju! Gulasz z warzywami - wystąp! Kiedy z braku czasu grunt pali się nam pod nogami, gulasz warzywny może okazać się naszą najlepszą bronią. Szybko, prosto i bez… zbędnej góry naczyń! Co więcej, warzywny gulasz pomoże nam jeszcze w innej walce – o obecność warzyw w codziennej diecie, także naszych milusińskich. A do arsenału jego zalet dodać trzeba, że nic tak dobrze nam nie zrobi podczas chłodnych dni jak jeszcze parujący, pachnący warzywami i przyprawami gulasz.
Dla kogo? Gulasz z warzywami zachwyci wielbicieli mięsnych potrawek z dodatkiem warzyw. Z radością będą go też witać w kuchni wszyscy poszukujący… pomysłu na rodzinny obiad z produktów, które już nie mogą się doczekać na swoją kolej.
Na jaką okazję? Na rodzinny obiad – w poniedziałek, ale potem też we wtorek, może jeszcze w środę – bo warzywny gulasz kolejnego dnia będzie smakować jeszcze wyborniej!
Dla urozmaicenia: Chcesz poczuć się jak w na Węgrzech, w ojczyźnie gulaszów? Nie oszczędzaj na papryce! Dzięki tej ostrej, danie rozgrzeje cię do czerwoności.
Czy wiesz, że? Będąc na Węgrzech, zamiast słowa „gulasz” szukaj w menu „pörkölt”. Oznacza ono „przypieczony, przyrumieniony”.
To ten dzień – dziś podaj na stół pyszny gulasz z warzywami! Do dzieła!
























