Serniczek brzoskwinkowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

153

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

0.5 opakowania

6 sztuk

3 szklanki

1.5 szklanki

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: mąkę, Kasię, 3 łyżki cukru, 5 żółtek i proszek do pieczenia zagnieść na ciasto.

Krok 2

1/4 dać do zamrażalnika, resztę wyłożyć na blachę.

Krok 3

Masa serowa: ser zmielić, utrzeć z Kasią, dosypać "proszek budyniowy", dodać jajko i 1/2 szklanki cukru pudru.

Krok 4

Wszystko razem utrzeć na gładką masę.

Krok 5

Na ciasto nakładamy masę serową, na nią odsączone i pokrojone w plastry brzoskwinie.

Krok 6

Na owoce dajemy pianę ubitą z 5 białek i szklanki cukru pudru.

Krok 7

Na pianę potarkować cienko zamrożone ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serniczek brzoskwinkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serniczek brzoskwinkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serniczek brzoskwinkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serniczek brzoskwinkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serniczek brzoskwinkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serniczek brzoskwinkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serniczek brzoskwinkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej