Serniczek wiedeński inaczej

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

100 gramów

40 gramów

250 gramów

30 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser rozetrzeć lub zmielić na masę, zmiksować z żółtkami i częścią cukru.

Krok 2

Osobno ubić białka na pianę z pozostałym cukrem i szczyptą soli.

Krok 3

Następnie do ubitego sera i żółtek dodać sernix (2 łyżki), Kasię, białka i mąkę.

Krok 4

Wszystkie składniki wymieszać dokładnie.

Krok 5

Gotową masę wyłożyć na wcześniej podpieczony do połowy kruchy spód.

Krok 6

Posmarować marmoladą.

Krok 7

Całość wypiekać w temperaturze 130 stopniach C. ok 1 godziny.

Krok 8

Po upieczeniu i wystudzeniu posmarować wierzch sernika jeszcze raz marmoladą, polać polewą czekoladową.

Krok 9

Przyozdobić skórką pomarańczową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serniczek wiedeński inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serniczek wiedeński inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serniczek wiedeński inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serniczek wiedeński inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serniczek wiedeński inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serniczek wiedeński inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serniczek wiedeński inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej