Serniczek.

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

0.5 szklanki

3 opakowania

2.5 szklanki

1 opakowanie

null gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasią posmarować boki tortownicy. Biszkopty wyłożyć na dno foremki. Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i pozostawić do napęcznienia.

Krok 2

2 galaretki zalać 1 szklanką gorącej wody, ostudzić. 1 galaretkę zalać 1,5 szklanki gorącej wody, ostudzić.

Krok 3

Biały ser wymieszać z cukrem, aż do jego rozpuszczenia. Dodać rozpuszczona żelatynę oraz ostudzone 2 galaretki. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę, aby masa zastygła.

Krok 4

Na górę dodać ostatnią galaretkę i pozostawić do stężenia. Można udekorować owocami i bita śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serniczek. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serniczek. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serniczek. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serniczek. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serniczek. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serniczek. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serniczek. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej