sernik

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

masa serowa:

1 kilogram

2 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

4 sztuki

2 sztuki

2 opakowania

piana:

4 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito do dużej miski. Dodać miękką Kasię, żółtka, jajko i cukier. Zagnieść ciasto.

Krok 2

Prostokątną formę posmarować Kasią i wylepić ciastem, formując także wysokie boki.

Krok 3

Jajka i żółtka ubić cukrem na puszystą masę. Dodać ser, budyń, mleko, olej. Składniki dokładnie zmiksować, po czym wylać masę serową na ciasto. Piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.

Krok 4

Ubić białka ze szklanką cukru na sztywną pianę. Następnie rozłożyć pianę na gorącym upieczonym cieście. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 150 st. C i zapiekać około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej