Sernik amerykański z białą czekoladą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

149 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

15 sztuk

1 kilogram

4 sztuki

4 opakowania

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciastka zmiksować w blenderze, dodać Kasię i tak wyrobioną masą wyłożyć spód tortownicy.

Krok 2

Ser wymieszać w mikserze, dodać cukier puder, wbijać po jednym jajku, wsypać mąkę ziemniaczaną.

Krok 3

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do masy serowej.

Krok 4

Dokładnie wymieszać i wylać do posmarowanej Kasią tortownicy.

Krok 5

Tortownicę z zewnątrz wyłożyć folią aluminiową i wypiekać w kąpieli wodnej w temp. 160 st. C przez 1 godzinę

1

Opinie o przepisie

  • Honorata Kielczyk

    Honorata Kielczyk, 03.03.2018

    fajny pomysł :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik amerykański z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik amerykański z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik amerykański z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik amerykański z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik amerykański z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik amerykański z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik amerykański z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej