SERNIK BANANOWY

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

110 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

masa serowa:

500 gramów

80 gramów

2 łyżeczki

3 sztuki

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i schłodzić przez 30 minut.

Krok 2

Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto wgnieść w spód, ponakłuwać widelcem i piec około 15 minut w temperaturze 190ºC (do lekkiego zbrązowienia).

Krok 3

Banany zmiksować blenderem, dodać do reszty składników, zmiksować.

Krok 4

Wlać na podpieczony spód.

Krok 5

Piec około 1 godziny w temperaturze 180ºC (można w czasie pieczenia przykryć folią od góry).

Krok 6

Gotowy sernik jest ścięty od góry i sprężysty pośrodku (nie pieczemy do tzw. suchego patyczka).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SERNIK BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SERNIK BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SERNIK BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SERNIK BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SERNIK BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SERNIK BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SERNIK BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej