Sernik bez sera

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

6 sztuk

1 łyżeczka

masa:

4 opakowania

2 opakowania

6 sztuk

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto połączyć, zagnieść ciasto.

Krok 2

Podzielić na 2 części: większą i mniejszą. Większą wylepić formę, a mniejszą zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki.

Krok 3

Masa: śmietanę ubić mikserem, wsypać budynie-wymieszać.

Krok 4

Białka ubić ze szczyptą soli, stopniowo dodawać cukier.

Krok 5

Wymieszać ze śmietaną. Masę wylać na ciasto.

Krok 6

Na wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej