Sernik Izaura

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

12

60 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

245 osób wydrukowało

Pobierz pdf

230 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1.5 szklanki

1 szklanka

3 łyżki

3 łyżeczki

1 opakowanie

4 sztuki

5 łyżek

masa serowa:

70 dekagramów

1 szklanka

4 sztuki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy zagotować.

Krok 2

Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę.

Krok 3

Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy.

Krok 4

MASA SEROWA: Ser zemleć. Kasię utrzeć z cukrem na gładką masę, nadal ucierając dodać żółtka i zmielony ser.

Krok 5

Na koniec dodać ubitą pianę z białek.

Krok 6

Piec około godziny w temperaturze 170*C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik  Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik  Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik  Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik  Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik  Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik  Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik  Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik czekoladowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej