Sernik Mamy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

85

65 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

10 sztuk

0.75 szklanki

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Blaszkę wyłożyć ciastem i odstawić.

Krok 3

Ser utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami , wsypać budyń i utrzeć.

Krok 4

Powoli wlewać rozpuszczoną, przestudzoną Kasię, dodać olejek oraz rodzynki.

Krok 5

Z masą serową połączyć delikatnie pianę z białek ubitych z cukrem (kryształem).

Krok 6

Masę wylać delikatnie na ciasto i wyrównać.

Krok 7

Po upieczeniu ciasto dekorujemy cukrem pudrem, lukrem bądź polewą czekoladową

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łzy Wałęsy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej