Sernik murzynkowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

59

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.75 szklanki

3 łyżki

7 łyżek

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżeczki

3 sztuki

3 sztuki

masa serowa:

0.5 kilograma

1 szklanka

1 łyżka

3 sztuki

3 sztuki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Kasię, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę zagotować razem.

Krok 3

Po ostudzeniu dodać mąkę, proszek do pieczenia, żółtka i pianę z białek.

Krok 4

Wymieszać razem.

Krok 5

Warstwa serowa: całość utrzeć, a na końcu dodać pianę z białek.

Krok 6

Na dno wysmarowanej masłem blachy wylać ciasto ciemne, na to delikatnie wykłada się ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik murzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik murzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik murzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik murzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik murzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik murzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik murzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej