Sernik na kruchym spodzie, ze skórką pomarańczową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

72

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

5 łyżek

5 łyżek

2 łyżeczki

1 sztuka

50 dekagramów

30 dekagramów

1 opakowanie

4 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać z margaryną i utartymjajkiem, dodać cukier.

Krok 3

Wyrobić ciasto, rozwałkować na placek ogrubości ok. 1,5 - 2 cm, wylepić spód i boki lekko natłuszczonejtortownicy.

Krok 4

Twaróg zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami.

Krok 5

Białka ubić na sztywno.

Krok 6

Skórki pomarańczowe obtoczyć w mąceziemniaczanej, dodać do masy, dodać pianę z białek i delikatniewymieszać.

Krok 7

Wylać na ciasto, piec około godziny w temperaturze 190 st.C,aż sie zezłoci.

Krok 8

Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na kruchym spodzie, ze skórką pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na kruchym spodzie, ze skórką pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na kruchym spodzie, ze skórką pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na kruchym spodzie, ze skórką pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na kruchym spodzie, ze skórką pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na kruchym spodzie, ze skórką pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na kruchym spodzie, ze skórką pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej