Sernik na zimno

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

13 dekagramów

8 łyżeczek

10 dekagramów

25 dekagramów

100 mililitrów

2 łyżki

10 dekagramów

2 łyżki

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Śmietanę kremówkę ubić.

Krok 3

Twaróg wymieszać z cukrem, podzielić na 4 części.

Krok 4

Do jednej dodać sok, 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny i 1/4 bitej śmietany. Rozsmarować w formie.

Krok 5

Drugą część twarogu połączyć ze zmiksowanymi jagodami, 2 łyżkami rozpuszczonej żelatyny i 1/4 bitej śmietany.

Krok 6

Rozsmarować na warstwie pomarańczowej.

Krok 7

Kolejną porcję twarogu wymieszać z syropem malinowym, sokiem z cytryny, 2 łyżkami rozpuszczonej żelatyny i 1/4 bitej śmietany, przełożyć do formy.

Krok 8

Resztę twarogu połączyć z pozostałą żelatyną, morelami i resztą bitej śmietany, również przełożyć do formy. Schłodzić.

Krok 9

Spód: Herbatniki pokruszyć i wymieszać ze stopioną Kasią.

Krok 10

Masą wylepić spód formy.

Krok 11

Ułożyć na niej warstwy sernika :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej