sernik na zimno z truskawkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

140 gramów

700 gramów

1 łyżka

125 mililitrów

120 gramów

250 gramów

2 łyżki

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serek zmiksuj z cukrem, śmietanką i sokiem z cytryny, dodaj rozpuszczoną żelatynę (może być ciepła), cały czas mieszając, aby uniknąć grudek.

Krok 2

Mrożone truskawki zmiksuj, a następnie przetrzyj przez sitko.

Krok 3

Masę serową podziel na dwie części, do jednej z nich dodaj przetarte truskawki oraz cukier do smaku, do drugiej dodaj rodzynki.

Krok 4

Na spód z ciastek zmiksowanych z Kasią wlej ser z rodzynkami i wstaw do lodówki.

Krok 5

Kiedy masa się zetnie, wylej warstwę truskawkową. Schłodź ciasto przez noc w lodówce.

Krok 6

Sernik udekoruj bitą śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej