Sernik przekładany

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

12 sztuk

1 opakowanie

2 szklanki

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt:

Krok 2

białka (6) ubić na sztywno, pod koniec ubijania dosypując powoli cukier (1 szklankę). Dodawać po jednym żółtku (6), delikatnie mieszając. Dodać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kisiel, do drugiej kakao. Piec dwa placki (piekłam w foremkach 32x20*) w temp. 160 stopni ok. 30 minut.

Krok 3

Ser:

Krok 4

margarynę utrzeć, dodać cukier (1 szklanka) i stopniowo dodawać po jednym żółtku (6). Dodać ser, budyń i bakalie. Z białek (6) ubić pianę i dodać do masy serowej. Lekko wymieszać, podzielić na 2 części.

Krok 5

W biszkoptach wyciąć kółka (obwód wielkości kieliszka), przełożyć kółka różowe do brązowego placka. A brązowe do różowego placka. Na ciemne ciasto wylać pół sera i przykryć ciastem różowym. Na nie wylać resztę sera i wyrównać. Piec w temp. 180 stopni przez 40-45 minut.

Krok 6

*Uwaga: moja blaszka nie była za wysoka i całe ciasto by mi się w niej nie zmieściło, więc zrobiłam podwyższenie blaszki ze złożonego podwójnie papieru do pieczenia, który zszyłam zszywaczem, możecie ciasto zrobić np. w tortownicy wtedy nie powinno być problemu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik czekoladowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej