Sernik przekładany

- Krok 1Biszkopt:
- Krok 2białka (6) ubić na sztywno, pod koniec ubijania dosypując powoli cukier (1 szklankę). Dodawać po jednym żółtku (6), delikatnie mieszając. Dodać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kisiel, do drugiej kakao. Piec dwa placki (piekłam w foremkach 32x20*) w temp. 160 stopni ok. 30 minut.
- Krok 3Ser:
- Krok 4margarynę utrzeć, dodać cukier (1 szklanka) i stopniowo dodawać po jednym żółtku (6). Dodać ser, budyń i bakalie. Z białek (6) ubić pianę i dodać do masy serowej. Lekko wymieszać, podzielić na 2 części.
- Krok 5W biszkoptach wyciąć kółka (obwód wielkości kieliszka), przełożyć kółka różowe do brązowego placka. A brązowe do różowego placka. Na ciemne ciasto wylać pół sera i przykryć ciastem różowym. Na nie wylać resztę sera i wyrównać. Piec w temp. 180 stopni przez 40-45 minut.
- Krok 6*Uwaga: moja blaszka nie była za wysoka i całe ciasto by mi się w niej nie zmieściło, więc zrobiłam podwyższenie blaszki ze złożonego podwójnie papieru do pieczenia, który zszyłam zszywaczem, możecie ciasto zrobić np. w tortownicy wtedy nie powinno być problemu.
Przygotowanie
REKLAMA
REKLAMA