Sernik ulubiony z brzoskwinią

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

621

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

5 sztuk

3 szklanki

2 łyżeczki

masa serowa:

1 kilogram

0.5 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

piana:

6 sztuk

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto zagnieść i powstałą masę podzielić na 2 części.

Krok 2

Jedną wyłożyć na blachę, a drugą umieścić w lodówce.

Krok 3

Składniki masy serowej połączyć ze sobą.

Krok 4

Masę wyłożyć na warstwie ciasta.

Krok 5

Na masę serową położyć kawałki brzoskwiń.

Krok 6

Na koniec ubić pianę z białek i cukru.

Krok 7

Wyłożyć na wierzch.

Krok 8

Wyjąć drugą część ciasta z lodówki i zetrzeć na grubych oczkach tarki na wyłożonej pianie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik ulubiony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik ulubiony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik ulubiony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik ulubiony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik ulubiony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik ulubiony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik ulubiony z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Japoński sernik
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej