Sernik wiedeński

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

10 sztuk

2 opakowania

1 opakowanie

1 łyżeczka

10 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser utrzeć z Kasią mikserem, dodać 10 żółtek i rozmiksować.

Krok 2

Dodać budynie lub mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, rozmiksować.

Krok 3

Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier.

Krok 4

Pianę dodać do masy serowej.

Krok 5

Piec w temp. 180*.

Krok 6

Na upieczone ciasto wylać rozpuszczoną gorzką czekoladę i pozostawić do ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik wiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik wiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik wiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik wiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik wiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik wiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik wiedeński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik krakowski
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej