Sernik z brzoskwiniami

Autor: Pychotka24 Pychotka24

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

3 łyżki

5 sztuk

5 sztuk

1 kilogram

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

6 pierwszych produktów będzie potrzebne na spód ciasta, więc przygotujmy narazie tylko te pierwsze 6 co jest na liście :D Wszystkie te produkty miksujemy ...[ale oprócz białka !Będzie potrzebne do masy ].Powinna wyjść jednolitna masa.Ubijamy białka i nic z nimi narazie nie robimy. Zostawiamy na bok tą 'część' i przechodzimy do masy sernika.

Krok 2

Wszystko po kolei dodajemy [ resztę składników, oprócz jak narazie brzoskwiń] . Masa powinna wyjść lekko płyna. Kroimy brzoskwinie w kostkę. Dodajemy ubitą pianę i delikatnie drewnianą łyżką mieszamy po trochu. Potem dodajemy do tego pokrojone brzoskiwnie i.....

Krok 3

Ciasto [krok 1] kładziemy na spód, a na to masę sernikową. Pieczemy ok. 1h w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej