Sernik z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

177

237 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

8 sztuk

20 dekagramów

25 dekagramów

spód:

1.5 szklanki

4 sztuki

1 opakowanie

15 dekagramów

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połączyć składniki na spód i uzyskanym ciastem wyłożyć dno formy.

Krok 2

Żółtka utrzeć z Kasią i cukrem.

Krok 3

Dodać utarty ser i ucierać dalej.

Krok 4

Do utartego sera dodać pianę z białek.

Krok 5

Wyłożyć do formy na przygotowany wcześniej spód i piec około 50 minut.

Krok 6

Po wystudzeniu na wierzch sera położyć pokrojone na cząstki brzoskwinie, zalać tężejącą galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik składany
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sernik z brzoskwiniamiSernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami to świetny pomysł na deser podczas przyjęcia. W zależności od tego, jakiego sera użyjesz do jego przygotowania, uzyskasz inny efekt. Tłusty sprawi, że będzie zwarty, gładki i wilgotny, chudy – lekko grudkowaty. Jeżeli zdecydujesz się na wykorzystanie serka homogenizowanego, powstanie sernik o kremowej konsystencji. Klasyczny ser musi zostać zmielony przynajmniej dwukrotnie przed dodaniem do sernika. Jeżeli będzie się wydawał za suchy, możesz dodać do niego odrobinę słodkiej śmietanki lub mleka. Kolejnym istotnym składnikiem sernika z brzoskwiniami są jajka, które sprawiają, że ciasto staje się pulchniejsze. Jeżeli dodasz je w całości, sernik nie będzie zbyt gwałtownie rósł w trakcie pieczenia. Jeżeli natomiast dodasz do ciasta najpierw żółtka, a dopiero potem ubite na sztywną pianę białka, całość nabierze lekkości i puszystości. Na spód sernika najlepiej pasuje warstwa ciasta kruchego. Pamiętaj, aby delikatnie ją podpiec przed wyłożeniem masy serowej. Po dokładnym wystudzeniu, ułóż na wierzchu masy pokrojone w cząstki brzoskwinie i zalej je tężejącą owocową galaretką. Smacznego.