Sernik z brzoskwiniami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

289 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa serowa:

1 kilogram

6 sztuk

2 łyżki

15 dekagramów

1 opakowanie

1 szczypta

1

ciasto:

20 dekagramów

8 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać z Kasią.

Krok 2

Dodać cukier waniliowy, sól, jajko i zagnieść.

Krok 3

Uformować kulę, zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki.

Krok 4

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

Krok 5

Dno wyłożyć ciastem i nakłuć widelcem.

Krok 6

Wstawić do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika na 10 minut.

Krok 7

Żółtka utrzeć z cukrem i dodawać po trochu sera, mieszając.

Krok 8

Budyń wymieszać z cukrem waniliowym.

Krok 9

Połączyć z masą serową.

Krok 10

Dodać białka ubite na sztywno ze szczyptą soli.

Krok 11

Masę serową wyłożyć na podpieczony spód.

Krok 12

Na niej ułożyć połówki brzoskwiń.

Krok 13

Piec 1 godzinę w temperaturze 175 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej