Sernik z brzoskwiniami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

0.5 szklanki

3 sztuki

3 łyżeczki

masa serowa:

1 kilogram

3 sztuki

0.5 litra

2 opakowania

1 szklanka

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto.

Krok 2

Jeżeli Kasia jest twarda, dobrze najpierw posiekać ją nożem, albo zetrzeć na tarce.

Krok 3

Można dodać 2-3 łyżki śmietany.

Krok 4

Ciasto wykładamy na blachę, na spód i ścianki (blachę wcześniej smarujemy Kasią i posypujemy bułka tartą).

Krok 5

Składniki na masę serową miksujemy w wysokim naczyniu.

Krok 6

Konsystencja jest dość rzadka, trzeba uważać, bo pryska.

Krok 7

Wylewamy na ciasto.

Krok 8

Pieczemy w temperaturze 200 stopni C około 40 minut.

Krok 9

Masa musi być ścięta.

Krok 10

W tym czasie brzoskwinie kroimy w plasterki.

Krok 11

Ubijamy pianę z 3 białek, pod koniec ubijania dodajemy cukier.

Krok 12

Wyjmujemy ciasto z piekarnika, układamy brzoskwinie, a na nie ubitą pianę.

Krok 13

Pieczemy jeszcze około 20 minut na najwyższej półce piekarnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej