Sernik z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.3 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

1 opakowanie

1.5 łyżeczki

1.5 szklanki

masa serowa:

6 opakowań

3 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

wierzch:

10 dekagramów

5 dekagramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Żółtka utrzeć z cukrem i Kasią, dodać mąkę i proszek, wymieszać, dodać ubitą pianę z białek.

Krok 2

Ciasto wyłożyć na blachę.

Krok 3

Ułożyć na cieście osączone brzoskwinie pokrojone w kawałeczki.

Krok 4

Masa: Cukier utrzeć z żółtkami, dodać serki, wymieszać, dodać budyń i pianę z białek.

Krok 5

Wyłożyć na brzoskwinie.

Krok 6

Składniki posypki wymieszać i wyłożyć na masę serową.

Krok 7

Piec w 180*C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej