Sernik z brzoskwiniami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

150 gramów

1 opakowanie

0.5 szklanki

250 gramów

1 łyżka

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki drobno kruszymy i mieszamy z Kasią.

Krok 2

Powstałą masą wykładamy dno tortownicy i wstawiamy do lodówki.

Krok 3

Ser, jeśli nie jest to ser potrójnie mielony, mielimy kilkukrotnie na maszynce do mięsa.

Krok 4

Do twarogu dodajemy ser mascarpone i cukier, po czym miksujemy.

Krok 5

Żelatynę rozpuszczamy w 3-4 łyżkach gorącej wody.

Krok 6

Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Łączymy ser z ubitą śmietaną oraz lekko przestudzoną żelatyną. Całość miksujemy.

Krok 7

Przekładamy masę serową do tortownicy, na herbatnikowy spód i wstawiamy do lodówki.

Krok 8

Brzoskwinie, powinny być miękkie i dojrzałe, kroimy na połówki, usuwamy pestki, a następnie obieramy i kroimy w plasterki.

Krok 9

Na tężejącym serniku układamy kawałki brzoskwiń i ponownie wstawiamy ciasto do lodówki.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej