SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

61 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 szklanki

3 łyżeczki

7 sztuk

2.5 szklanki

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO: mąkę + proszek do pieczenia + 5 żółtek + 1/2 szklanki cukru + 1 kostka Kasi wymieszać i zagnieść ciasto na jednolitą masę.

Krok 2

Z ciasta odłożyć kulkę wielkości pomarańczy i zamrozić, resztę ciasta włożyć do lodówki.

Krok 3

MASA SEROWA 1 kg sera + Kasia + 1 szklanka cukru + 2 jajka +1 budyń + sernix zmiksować na jednolitą masę.

Krok 4

Brzoskwinie pokroić na plastry i odsączyć.

Krok 5

Z 5 białek ubić pianę, dodając 1 szklankę cukru.

Krok 6

Ciasto wyłożyć na blachę, nałożyć masę serową, potem ułożyć brzoskwinie, potem piana z białek, a na koniec potrzeć na grubych oczkach zamrożone ciasto.

Krok 7

Całość wstawić do piekarnika. Piec 50-60 min. w temp. 180 C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik czekoladowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej