SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

61 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżeczki

3 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 kilogram

1 opakowanie

2.5 szklanki

7 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO: mąkę + proszek do pieczenia + 5 żółtek + 1/2 szklanki cukru + 1 kostka Kasi wymieszać i zagnieść ciasto na jednolitą masę.

Krok 2

Z ciasta odłożyć kulkę wielkości pomarańczy i zamrozić, resztę ciasta włożyć do lodówki.

Krok 3

MASA SEROWA 1 kg sera + Kasia + 1 szklanka cukru + 2 jajka +1 budyń + sernix zmiksować na jednolitą masę.

Krok 4

Brzoskwinie pokroić na plastry i odsączyć.

Krok 5

Z 5 białek ubić pianę, dodając 1 szklankę cukru.

Krok 6

Ciasto wyłożyć na blachę, nałożyć masę serową, potem ułożyć brzoskwinie, potem piana z białek, a na koniec potrzeć na grubych oczkach zamrożone ciasto.

Krok 7

Całość wstawić do piekarnika. Piec 50-60 min. w temp. 180 C.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej