Sernik z kokosami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

30 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżeczka

masa serowa:

1 kilogram

0.5 szklanki

1 opakowanie

30 dekagramów

0.75 szklanki

2 sztuki

3 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

10 dekagramów

piana:

6 sztuk

0.75 szklanki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kruchy spód: mąkę przesiać na stolnicę, dodać śmietanę , cukier, żółtka, posiekaną Kasię i proszek do pieczenia.

Krok 2

Zagnieść ciasto i wyłożyć na formę o wymiarach 23x38 cm.

Krok 3

Ser: cukier puder i cukier waniliowy utrzeć z żółtkami i jajkami, dodać ser, mleko, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia, olej, a na koniec dać rodzynki obtaczane w mące, wszystko razem wymieszać i wlać na kruchy spód i piec około 50 minut w temp. 180 stopni.

Krok 4

Jak będzie podpieczone, to ubić białka z cukrem, dodać kokos i wlać na ser i piec jeszcze około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z kokosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z kokosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z kokosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z kokosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z kokosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z kokosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z kokosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej