Sernik z morelami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

3 opakowania

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretki rozpuścić w połowie wody.

Krok 2

Pół krakersów pokruszyć, wymieszać z Kasią i wyłożyć nimi spód tortownicy.

Krok 3

2 serki połączyć z jasną galaretką, jeden z czerwoną (trochę jej odłożyć).

Krok 4

Na spód wyłożyć jasny serek, przełożyć krakersami, następnie różowy serek, na wierzchu ułożyć morele, polać galaretką.

Krok 5

Wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej